Usch! mamman gjorde en hemsk upptäckt när hon öppnade sina barns matlådor

En mamma delar med sig av en skrämmande upptäckt efter att ha upptäckt ett ”hemligt fack” i sina barns matlådor.

Till skillnad från i Sverige, där vi får mat i skolan, så måste föräldrar runt om i världen förbereda matlådor åt sina barn.

En brittisk mamma gjorde nyligen en skrämmande upptäckt när hon rengjorde sina två barns distinkta matlådor i plast. En upplevelse som mamman, Grace Bollen, sedan dess har delat på Facebook till andras förskräckelse. The Mirror rapporterar.

– Idag fick jag en plötslig impuls att försöka lossa limmet i barnens matlådor. Det här är vad jag hittade. Jag är helt förskräckt, skriver Grace Bollen i sitt inlägg och delar med sig av en serie bilder på de aktuella matlådorna.

På bilderna kan man se hur mamman lyckades lyfta ett plastlock som annars var fastlimmat på toppen av matlådan. Därunder fanns en tydlig överraskning.

Överdelen på den gröna matlådan var täckt av svart och fuktigt mögel under golvlocket. Detta visade sig också vara fallet i den blå matlådan som tillhörde hennes andra barn.

Jag känner mig hemsk över att mina barn har ätit sin lunch från dessa. Barnens lunchlådor har handtvättats varje kväll och lämnats öppna för att torka”, skriver mamman och utvecklar:

– Den blå matlådan har använts i cirka nio månader, medan den gula har använts i cirka 12 månader, förklarar Grace Bollen.

Trots att matlådorna har tvättats dagligen hade mamman ingen aning om att vatten kunde rinna upp under det gula locket, där fukt snabbt skulle byggas upp och så småningom förvandlas till mögel.

Den skrämmande upptäckten har fått Grace Bollen att dela historien på Facebook för att varna andra föräldrar som kanske har samma typ av matlåda till sina barn. Det vill säga matlådor med dubbel botten där vatten kan samlas och så småningom förvandlas till fukt och mögel.

– Varning: Köp inte en matlåda där du inte kan rengöra alla delar. Dela gärna med er. Föräldrar borde veta detta”, avslutar den skakade mamman.

Sponsrat innehåll

Andra läste även