Bara ett fåtal svenskar vet: samlag löser överraskande nog detta problem många har

Vem visste att lite ”gymnastik i sängen” kunde läsa det här vanliga problemet?

Glöm att räkna får när du ligger vaken på natten.

En ny våg av medvetenhet sveper över internet när människor börjar inse att sex kan vara nyckeln till en god natts sömn. Och det är inte bara en myt; det är vetenskapligt bevisat.

”Under passionerat sex frisätter din kropp oxytocin, ett hormon som hjälper dig att slappna av, vilket i sin tur kan göra dig dåsig och hjälpa dig att somna bättre, särskilt efter att ha fått en orgasm eller två”, säger Aruj Javid, gruppapotekare på LOOKFANTASTIC enligt Daily Star.

Men det är inte bara den fysiska handlingen som räknas:

”Kramar, förspel, kyssar, kyssar eller till och med en skön massage från din partner innan sänggåendet kan också hjälpa till att frigöra må-bra kärlekshormoner och hjälpa till med ditt övergripande välbefinnande”, tillägger Javid.

Men tänk om en partner inte är tillgänglig, eller om stress och vardagens utmaningar gör det svårt att nå klimax, då är det inga problem.

Det är här självtillfredsställelse kommer in i bilden.

Att onanera före sänggåendet för att nå en orgasm kan hjälpa din kropp att frigöra de hormoner som behövs för sömn. Det är ett utmärkt sätt att maximera dina sömntimmar, och det är också ett garanterat sätt att se till att jobbet blir ordentligt gjort.

Så nästa gång du ligger vaken och stirrar i taket kan lösningen vara nära till hands – bokstavligen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även