Chocken i direktsändning: Nyhetsmorgon-profilen lämnar

Nyhetsmorgon är ett program som ständigt förnyar sig med nya ansikten och spännande diskussioner. Men det är också ett format där tittarna får lära känna återkommande profiler. Programmet erbjuder en blandning av aktuella nyheter, intressanta intervjuer och inspirerande inslag som engagerar en bred publik.

Varje morgon får tittarna en varierad och dynamisk start på dagen, vilket gör Nyhetsmorgon till en uppskattad och pålitlig följeslagare i vardagen.

En sådan person är Judith Gough, Storbritanniens ambassadör i Sverige sedan 2019, som har gästspelat i programmet många gånger.

Nu har Judith tagit farväl. Hennes uppdrag som ambassadör har avslutats, och hon har redan haft sin sista audiens hos kungen.

Foto: TV4

Men innan hon lämnade Sverige hann hon med ett sista besök i Nyhetsmorgon-studion. Rania Shemoun Olsson och Johan Macéus var där för att önska henne lycka till inför hennes nästa uppdrag.

– Är det en sorgesam stund? För du lämnar ju Sverige, frågar Johan.

– Det är alltid sorgligt när man avslutar en postering i ett land. Framförallt när man verkligen haft det bra i ett land, som jag har i Sverige, svarar Judith.

Nyhetsmorgon-profilen ”Kunde ingen svenska”

Både Rania och Johan gav Judith beröm för hennes fantastiska svenska. Hon har endast pratat språket sedan 2019, när hon steg av planet och började sitt arbete som ambassadör.

Trots detta har hon lyckats genomföra både tv-intervjuer och ett helt sommarprat, på svenska!

– Jag kunde ingen svenska när jag kom hit. Jag lärde mig under pandemin, säger Judith.

Det blir ett känslosamt avsked för Judith, som har förälskat sig i den svenska naturen.

– Det finns så mycket man kan prata om. Friluftslivet. Det är en välbevarad hemlighet i Sverige. Inte bara skärgården, fjällen, Höga kusten. Det är fantastiskt. Jag älskar att ni är ödmjuka, men ni borde kanske skryta lite mer om er natur, säger hon.

Judith Goughs avsked från Nyhetsmorgon markerar slutet på en era, men hennes bidrag och närvaro kommer att saknas av både tittarna och programledarna.

Sponsrat innehåll

Andra läste även