David, 27, stormade scenen i Melodifestivalen – avslöjar varför han valde Loreens nummer

Det var en dramatisk stund i Melodifestivalen när Lundadoktoranden och klimataktivisten David Alcer, 27 år gammal, valde att kliva upp på scenen under Loreens nummer. Nu avslöjar han den verkliga anledningen till varför han valde just henne att rikta uppmärksamheten mot.

– Loreen är ju en väldigt modig och inspirerande människa, säger han.

Lördagskvällens upplaga av Melodifestivalen blev dramatisk när en person från organisationen ”Återställ Våtmarker” tog sig upp på scenen under Loreens framträdande av ”Tattoo”. Den modiga aktivisten, som visade upp en banderoll, var ingen annan än David Alcer, 27 år gammal och doktorand vid Lunds universitet, där han forskar på solceller.

Under söndagsmorgonen förklarade David varför han genomförde sin uppmärksammade aktion. ”Vi är på väg mot en klimatkatastrof och vi måste göra allt vi kan för att förhindra det värsta,” sa han i en intervju med Expressen. Med sin handling ville han belysa vikten av att ta itu med klimatförändringarna och skydda vårt värdefulla ekosystem.

David Alcer är doktorand i Lund

– Vi befinner oss på väg mot ett klimathelvete och vi måste göra allt vi kan för att förhindra det värsta i klimatkatastrofen, säger han under söndagsmorgonen. 

Tre personer deltog i auktionen

Tre aktivister från organisationen ”Återställ Våtmarker” genomförde en dramatisk aktion under lördagens deltävling av Melodifestivalen. Under Loreens uppträdande av ”Tattoo” klättrade David Alcer, en 27-årig doktorand från Lunds universitet, upp på scenen med en banderoll. De andra två aktivisterna höll sig på marken.

När han får frågan om varför han valde att storma scenen under just Loreens nummer så har han givetvis ett svar.

David Alcer, en av aktivisterna bakom den uppmärksammade aktionen i Melodifestivalen, hyllade Loreen för hennes kyliga reaktion på deras störning.

”Loreen är en modig och inspirerande person. Hon hanterade situationen på ett lugnt och sansat sätt, och jag tror att hon förstår vikten av det budskap vi försökte förmedla.”

David påpekade att deras störning inte var riktad mot Loreen personligen utan mot klimatkrisen och det brådskande behovet av att agera för att rädda våra våtmarker och ekosystem.

Han förklarar att han kan förstå att vissa tittare uppfattade deras aktion som en störning av Loreens nummer. Men David menade att det viktiga budskapet de försökte förmedla om klimatkrisen och behovet av att skydda våtmarker och ekosystem var väl värt att bryta in under evenemanget.

David betonade att det inte handlade om att angripa Loreen personligen, utan om att skapa uppmärksamhet kring den pågående miljökatastrofen. ”Vi måste agera nu för att rädda vår planet och skydda den för framtida generationer,” sa han. ”Tänk hur arga våra barn kommer bli om tjugo eller trettio år när de vet att vi hade kunnat agera och valde att inte göra det.”

Sponsrat innehåll

Andra läste även