Den 92-årige mannen kastades ut från banken – det polisen gör sen hyllas stort

Den äldre mannen kastades ut från banken när han försökte ta ut pengar med ett utgånget ID-kort. Mannen blev frustrerad och banken trodde att han störde de andra kunderna. Men när polisen kom gjorde de något helt annat än att kasta ut honom.

Händelsen ägde rum på Bank of America i Montebello, Kalifornien, USA. Banken ringde polisen och sa att en äldre man var jobbig och störde de andra kunderna. Han ville inte lämna banken, när han blev ombedd att göra det.

När polisen Robert Josett kom till platsen visade det sig att den äldre mannen försökt ta ut pengar från sitt konto. 

Men den 92-årige mannens legitimation hade gått ut. Det gjorde att de anställda inte kunde ta ut pengar från hans konto.

Störde de andra kunderna

Den äldre mannen förstod inte varför han inte fick pengar. Han hade trots allt täckning på kontot. Och han förstod inte heller varför de anställda uppenbarligen inte ville hjälpa honom att få ut pengarna. Mannen blev frustrerad och förvirrad, och ett bråk uppstod.

De anställda bad honom slutligen lämna banken, men mannen ville inte. Om han inte ville, eller inte förstod, är inte känt, men banken ringde så småningom polisen för att få hjälp med att avlägsna mannen. De trodde att han störde de andra kunderna.

Förnyade sitt ID-kort

Men när polisen Robert Josett kom till platsen valde han att göra något helt annat än att kasta ut mannen. Han tog istället med den äldre herren för att hjälpa mannen att förnya sitt legitimationskort. Med giltig legitimation i plånboken följde polismannen han såg honom tillbaka till banken där mannen kunde ta ut pengar.

Någon tog en bild på polismannen och den äldre herren när de var på väg in i banken igen. Polisen la upp bilden på Facebook och polismannen prisas nu världen över för sin eftertänksamma gärning och för att han tagit sig tid att hjälpa 92-åringen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även