Fantastiska After Eight-drinken som tar internet med storm – receptet du måste prova

Gillar du att ta en bit After Eight efter maten? Då har vi den perfekta drinken för dig. Här är After Eight receptet som gör internetanvändare lyriska.

När det kommer till dessert-choklad så är After Eight populär hos nästan alla. Du kan ta en bit till kaffet, eller varför inte göra den klassiska efterrätten After Eight-päron.

För er som vill ha lite ny inspiration kommer här After Eight i en helt ny tappning, som kommer göra succé både som fördrink eller till desserten. Den här drinken har snurrat runt och blivit rejält populär på nätet, och efter att ha provat receptet sållar jag mig definitivt till hyllningskören.

Som du nog misstänker spelar mint och choklad huvudrollerna i den här drinken som garanterat kommer göra succé vid nästa middagsbjudning. Scrolla ner för att hitta hela receptet.

Shutterstock

Recept

Det här behöver du (2 drinkar):

Is.

12 cl vispgrädde.

4 cl creme de menthe.

4 cl creme de cacao.

8 bitar After Eight.

Så här gör du:

Ta fram dina favorit cocktailglas, antingen konformade eller kupade.

Börja med att smälta 6 bitar After Eight i en kastrull. Sänk värmen och var uppmärksam så att det inte bränns vid. När chokladen har smält rör du runt och doppar glasets kanter i chokladen. Rulla kanterna försiktigt tills de är täckta av choklad hela vägen runt. Förvara glasen kallt så chokladen stelnar.

Ta fram en mixer (obs ingen stavmixer) och lägg i 10 isbitar tillsammans med resten av ingredienserna, förutom chokladen. Mixa alltihopa till det är blandat och isen är krossad. Tänk att det ska ha konsistensen av lös glass när du är klar.

Ställ fram dina cocktailglas och häll försiktigt upp hälften av blandningen i vardera glas upp till chokladkanten.

Dekorera med choklad:

Till dekorationen skär du ett snitt i mitten av två After Eight-bitar. Då kan du använda snittet för att fästa biten på glasets sida som garnering.

Servera drinken så kall som möjligt och se dina gäster tappa hakan över hur god den är!

Personligen älskar jag den här drinken och det tror jag ni också kommer göra! Dela gärna receptet och tipsa era vänner som älskar After Eight!

Sponsrat innehåll

Andra läste även