Hunden nosade hela tiden hennes rumpa: än idag är hon tacksam

Annons

Den 51-åriga kvinnan kunde inte förstå varför hennes hund fortsatte att nosa på hennes rumpa. Sen avslöjades sanningen!

Den 51-åriga Lindsey Thwaites hade börjat tro att hennes hund hade blivit ganska laglig. Den sprang ständigt bakom henne och sniffade hennes rumpa.

Men det visade sig att det fanns en mycket specifik anledning till detta. Mormodern, från Chapeltown, var först omedveten om hennes tillstånd, men tack vare den ihärdiga uppmärksamheten från hennes plågade hund fick hon diagnosen steg tre analcancer.

Lindsey, som har lidit av hemorrojder i flera år, märkte plötslig ömhet och blödning i maj. En natt vaknade hon täckt av blod, vilket till en början förväxlades med en potentiell mens, skriver Daily Mail.

Annons

Men det var Brian som tydligen kände att något var fel, vilket fick henne att gå till doktorn.

”Jag sa till min man ”han skrämmer mig eftersom jag vet att hundar kan lukta cancer”.

Annons

51-åringen delar nu med sig av sin historia för att uppmuntra andra att övervinna pinsamheten och få allt ovanligt undersökt. Hon uppmanar folk att inte skämmas, eftersom läkarna har sett allt förut.

Att ta så lång tid att gå till doktorn resulterade i att hennes tumör blev så stor och smärtsam att det gjorde ont att sätta sig ner, lägga sig och vakna. Dessutom tvingas hon använda stomipåse eftersom tumören är så stor att den hindrar henne från att gå på toaletten. 

Även när Lindsey står inför utmanande omgångar av kemoterapi och strålbehandling, har hennes hund Brian varit en källa till stöd och tröst. Hon beskriver honom som en terapihund och en liten superhjälte som ständigt visar kärlek och omsorg.

Hundar som Brian har visat en enastående förmåga att upptäcka cancer hos sina ägare. Vetenskapliga studier har visat att hundar kan identifiera cancer genom att plocka upp ”flyktiga organiska föreningar” som frigörs från tidiga stadier av många cancerformer, inklusive äggstockscancer och prostatacancer.

Det sägs att hundar som upptäcker cancer hos sina ägare försöker varna dem genom att vara mer uppmärksamma, nosa mer eller ’trösta’ dem genom att ligga närmare eller slicka händer eller fötter. 

Åtminstone en sak är säker. Lindsey kan åtminstone hålla med om att en hund är människans bästa vän.

Annons

Andra läste även