Klä en form med bacon och släng i köttfärs – slutresultatet konkurrerar ut traditionell tacos direkt

Det har nästan blivit lite av en tradition att äta tacos på fredagar i de svenska hushållen. Men efter år av denna tradition kan det kanske börja att bli lite tjatigt. Så här är tacobacongratängen, som konkurrerar ut den traditionella tacosen direkt!

Tacos är gott – den saken kan vi nog alla hålla med om. Men visst kan det i slutändan bli lite tråkigt att äta samma maträtt varje fredag? Kanske börjar till och med barnen att tröttna lite på det?

Så vad sägs om att ta tacosen till en helt ny nivå istället? Här är tacobacongratängen, och den ser inte bara hur utsökt ut som helst – den är det också! Och den blev minst sagt mottagen av hushållets barn här hemma också!

Och om världens sämsta kock (som jag då) klarar av att göra det utan problem, så klarar vem som helst av det om du följer dessa enkla punkter nedanför! Och eftersom jag själv är värdelös i köket och behöver bilder för att tillaga något, har vi dessutom valt att slänga med lite bilder, så du visuellt kan se hur enkelt det är!

Det här är vad du behöver:

  • 500 gram köttfärs.
  • 1 paket tacokrydda.
  • 1 gul lök.
  • 25 baconskivor.
  • 4 tortillabröd.
  • Ett litet paket med majs.
  • Crème fraîce.
  • Tacosås.
  • Riven ost.

Och så här går du tillväga, steg för steg:

1. Ta fram en avlång brödform och klä in den i bacon, som bilden nedanför visar. Baconet ska hänga utanför.

2. Lägg tortillabröden i en hög och dela dem i tre delar. Om något skulle bli över kan du använda det till annat, som exempelvis smörgåsar eller i någon annan maträtt.

3. Stek köttfärsen i en stekpanna med den gula löken. Glöm inte att blanda i tacokryddan. Därefter täcker du botten av brödformen med tortilla och fördela cirka hälften av tacoköttfärsen ovanpå.

4. Lägg sedan på majs, så din mat dessutom blir lite grönsaksfylld och nyttig.

5. Lägg sedan på ytterligare ett lager av tortilla och täck sedan med crème fraîce.

6. Därefter tillsätter du tacosåsen. Du väljer själv om du vill ha mild, medium eller stark.

7. Och sen har vi ju nästan det godaste och viktigaste – osten! Orkar du inte riva osten själv finns det färdigriven ost man kan köpa i förpackning.

8. Om du inte har lyckats att nå överkanten med dina ingredienser ännu så kan du upprepa det du gillar mest flera gånger om. Glöm inte att lägga tortillabröd emellan lite då och då för stabilitetens skull. Därefter viker du bara över baconet som på bilden nedanför!

9. Till sist är det bara att slänga in i ugnen i 180 grader. Jag rekommenderar att du kör i cirka 50 – 55 minuter så baconen blir lite knaprigare! Sen är din tacobacongratäng klar för att avnjutas!

Vet du någon som behöver det här receptet? Glöm då inte att dela artikeln!

Sponsrat innehåll

Andra läste även