Lasse Berghagen har vaknat igen på sjukhuset: nu talar dotter Malin ut om tuffa tiden

Annons

Malin Berghagen berättar om deras samtal.

början av september genomgick Lasse Berghagen, 78, en operation på en hjärtklaff som tyvärr komplicerades. Efter ingreppet var han nedsövd på sjukhuset för att ge hans organ tid att återhämta sig genom vila.

Sedan dess har han vårdats på intensiven, och för nästan två veckor sedan kunde familjen glädjande meddela att Lasse visar framsteg, även om stegen är små.

”Liten försiktig update från oss i familjen: Han gör myrsteg åt rätt riktning vår långe pappa Lars. Men stegen är små som sagt trots hans stora skor så tack för att ni alla finns och för er respekt och stöd till pappa och familjen. Eva, Maria och Malin”, skriver familjen i ett Instagraminlägg.

Dottern Malin Berghagen, 57, har tidigare delat med sig av hur hon hanterar kriser och betonat vikten av att försöka leva så normalt som möjligt. Trots den pågående situationen beslutade hon sig för att genomföra sin planerade resa till Grekland denna vecka.

Annons

Malin kommer att återvända hem från Grekland på söndag, och även om hon har njutit av sin semester har hennes pappa Lasse ständigt funnits i hennes tankar. Detta beror på att han har varit vaken i ungefär en vecka nu, och Malin har hållit kontakt genom dagliga samtal och uppdaterat honom om sin resa till Grekland.

”Hört vågorna”

”Varje dag tar de telefonen till hans öra och jag har stått ute i havet och pratat alla minnen han och jag haft här tillsammans med Eva och Maria. Han har hört vågorna, jag har beskrivit dofterna och han har reagerat med närvaro och tacksamhet”.

”Varje dag har de omkring honom glädjande berättat hur vårt samtal och mina beskrivande ord fått honom att lysa upp för att sedan somna igen. Orden ”ring i morgon igen Malin för det är verkligen bra för honom” får mig alltid berörd”, skriver Malin i sin blogg.

Annons

Annons

Andra läste även