Nyttiga snacks – här är 7 supergoda snacks du måste prova

Vem har sagt att snacks måste vara onyttigt? De här sju favoriterna kommer få dig att aldrig vilja gå tillbaka till chips och ostbågar igen!

Många personer är, precis som jag, otroligt förtjust i att äta på något medan man kollar på tv, datorn eller sitter och pratar. Men tyvärr blir det oftast en chipspåse eller en skål med godis. Gott så klart, men inte det mest hälsosamma man kan stoppa i sig.

Men behöver snacks verkligen vara onyttiga? Självklart inte. Vi har hittat 7 supergoda alternativ till ”traditionellt” snacks. De är både nyttiga och goda, men även ofta billigare!

Det bästa är dock att du kan göra allting själv, och det är superenkelt. Kika in listan nedanför och hitta din favorit.

1. Blomkålspopcorn

En nyttig variant av popcorn, som dessutom är betydligt godare! Om du vill ha lite extra sting till fredagsmyset kan de kryddas med chilipulver.

2. Rostade pumpakärnor

De rostade och saltade pumpakärnorna passar till allt. Som fredagssnacks, till fördrinken eller varför inte i en härlig sallad. Möjligheterna är oändliga.

3. Krispiga grönkålschips

När det kommer till hälsa är grönkål i topp vad gäller det nyttigaste du kan äta. Så varför inte prova att göra chips av dom? Då kan du med gott samvete äta chips framför favoritserien.

4. Morotschips

Det finns fler saker man kan göra chips av. Du kommer förmodligen inte hitta något enklare eller billigare än egengjorda morotschips. Dessutom smakar det supergott!

5. Ugnsbakade rödbetschips

Vårt sista chipsbidrag är gjorda på söta rödbetor. Ett perfekt alternativ om du vill äta nyttigare, och självklart går det bra med gulbetor eller polkabetor också.

6. Rostade kikärter

Oavsett om det är en soppa, en sallad eller som snacks så passar rostade kikärter perfekt. Du gör dem enkelt själv i ugnen.

7. Kastanjer

Om du vill imponera på dina vänner ska du servera rostade kastanjer doppade i smör och flingsalt. Du kommer garanterat göra succé vid fredagsmyset!

Källa lista: Land.se

Vilken är din favorit? Har du kanske en egen variant på hälsosnacks? Dela med dig i kommentarerna!

Sponsrat innehåll

Andra läste även