Otroligt rekord: Världens äldsta någonsin har gett sig till känna – se hans otroliga ålder

Om påståendena visar sig vara sanna så kan den indonesiske mannen Mbah Gotho vara världens äldsta människa någonsin.

Titel som världens äldsta människa har hittills tillhört den franska kvinnan Jeanne Calment som 1997 dog vid 122 års ålder.

Nu tyder mycket på att den döda rekordhållerskan kommer få ge bort denna titel efter att en indonesisk man har avslöjat sin vanvettiga ålder. Det skriver Metro

Den (formodligen) nya innehållaren av rekorden heter Mbah Gotho och enligt godkända dokument har han levt i otroliga 145 år!

Mbah Gotho har fram till nu levt utanför offentlighetens strålkastare, men nu har hans ålder avslöjats. Det har fått indonesiska myndigheter att undersöka hans födelsedokument, som du har bekräftats. Mbah Gotho är född den 31 december 1870.

Det otroligt höga ålder är dock inte något som glädjer mannen – tvärtemot. Frågar man den gamle mannen själv är han redo att dö.

– Jag önskar att få dö. Mina barnbarn är alla självständiga nu, berättar den gamle mannen i en intervju med Liputan 6.

Samtidigt berättar han att han levt så länge att alla hans 10 syskon, hans barn och hans fyra fruar har dött. Den senaste frun dog för 28 år sedan.

Nu han Mbah Gotho bara sin barnbarn kvar i livet, och de berättar att han spenderar den största delen av sin tid med att lyssna på radio eftersom hans syn är för dålig för att se på tv.

Om Mbah Gotho kommer få titeln som världens äldsta människa är dock ännu oklart. Först ska hans födelsedokument bekräftas av opartiska experter.

Tidigare har många försökt sig på att ta över titeln – bland annat en påstådd 171-åring från Nigeria och en 163-åring från Etiopien. 

På frågan om vad hemligheten bakom ett långt liv svarar Mbah Gotho:

– Hemligheten är tålamod.

Sponsrat innehåll

Andra läste även