Prästen skänker en njure till en helt främling – då upptäcker läkarna något otroligt

Annons

Under operationen gör läkarna en skrämmande upptäckt!

När Don och Brenda Herbert besökte en gårdsrea en lördag i oktober 2014, visste de inte att det skulle ta dem på en resa som skulle rädda två liv.

Det började när Don hörde musik komma inifrån kyrkan. Han blev nyfiken för att han hade en stor kärlek till gospelmusik, han var själv med i en gospelgrupp.

Där träffade han pastor Tim Jones, som delade Dons kärlek till gospelmusik. Don berättade för honom om sin kvartett.

Annons

6 månader tidigare hade Don genomgått en levertransplantation, men nu var det hans njurar som misslyckades. När Tim och Don lärde känna varandra lite bättre erbjöd sig pastor Tim att donera sin njure till Don.

Chansen att de skulle bli en match var ganska liten, eftersom oddsen var 1 på 20 000, men otroligt nog var de en perfekt match!

Det här är en märklig historia, för här finns det några tillfälligheter som gjorde skillnaden mellan liv och död. Att Don och hans fru stannade precis utanför kyrkan, och resultatet blev en njurtransplantation.

Annons

Transplantationen var en framgång – men det fanns ett annat liv som också räddades den dagen. Medan läkarna opererade Tim upptäckte de något som kunde ha varit dödligt om det inte hade upptäckts under operationen.

Tim hade ett aneurysm, vilket är en avgränsad förstoring av en artär. En artär är en artär, det vill säga ett blodkärl som för blod från hjärtat ut till organen. Det farligaste med aneurysm är att de kan spricka och orsaka blödningar. Det kräver akut operation.

Så Tims vänlighet hade inte bara räddat Dons liv, utan också hans eget. Snacka om karma!

Det här är en otroligt gripande och underbar berättelse! Vi vill dela den här historien med alla, för att hylla alla som jobbar inom vården!

Annons

Andra läste även