Gåtan är äntligen löst: därför pirrat det i könet när du pillar djupt ner i din navel

Annons

De flesta av oss har någon gång pillat oss djupt ner i naveln. Kanske kliar det eller så är man helt enkelt nyfiken hur djupt ner den går. I samband med detta är det vanligt att man upplevt en pirrig känsla i könet. Här är förklaringen till det oväntade sambandet.

Vårt kön och naveln är inte två kroppsdelar vi normalt sett förknippar med varandra. Trots detta så verkar de ha ett starkt samband.

Det vet ni som någon gång har pillat er djupt ner i naveln och samtidigt av någon konstig anledning upplevt en pirrande känsla i underlivet.

Det låter helt ologiskt, men faktum är att om man studerar människokroppen så finns det en enkel förklaring.

Olika nervgrenar

I ett samtal med Nyheter24 så förklarar Rika Hammarström problemet. Hon är specialist inom gynekologi och obstetrik och enligt henne så är våra nerver svaret på frågan.

Annons

– Nervgrenar går åt olika håll. De delar sig och blir hårfina och smala och går i olika delar av kroppen. Om en nerv som är vid naveln också går ner till slidan, mot vulvan, då kan man känna där om man pillar, säger Hammarström.

Det är helt enkelt våra nervgrenar som spelar oss ett spratt.

Annons

Alla kan känna den pirriga känslan

Enligt Rika så är detta inget unikt, utan de flesta människor kan på något sätt uppleva denna känsla.

Nerver är anledningen till att vi har någon känsel över huvud taget, och de går från hjärnan och ryggraden ut över hela kroppen.

– Det är samma nervgren som går från naveln och nedåt, så om man irriterar den så blir hela nerven irriterad, säger Hammarström.

Annons

Så nästa gång du pillar dig i naveln och känner ett pirr, var inte orolig det är helt naturligt!

Sponsrat innehåll

Andra läste även